Zorgcollectiviteit bij VGZ

Vanaf 1 januari 2022 gaat BAM over naar een nieuwe zorgcollectiviteit bij VGZ.

Medio november hebben alle Nederlanders een nieuw voorstel van hun eigen zorgverzekeraar ontvangen. Ook alle BAM-medewerkers en gepensioneerden die in het verleden hebben gekozen voor Aevitae, ontvingen zo’n brief. Hierin geeft Aevitae aan dat Koninklijke BAM Groep de collectiviteit per 1 januari 2022 heeft beëindigd.

Zoals elk jaar kan de verzekerde ervoor kiezen om zich opnieuw te verzekeren bij Aevitae óf om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Vanaf 1 januari 2022 kunnen BAM-medewerkers en gepensioneerden overstappen naar de nieuwe collectiviteit van BAM bij VGZ!

Helaas heeft BAM vooraf niet alle gepensioneerden hierover kunnen informeren, omdat BAM geen toegang heeft tot deze adresgegevens. BAM heeft haar pensioenverzekeraars Nationale-Nederlanden en Aegon verzocht een mailing te verzorgen aan alle gepensioneerden binnen de contracten van BAM. Echter, beide partijen hebben aangegeven niet aan dit verzoek te kunnen meewerken, omdat dit niet past in hun privacy-beleid. Dit heeft te maken met de Algemene verordening gegevensbescherming AVG.

Alle leden van de Vereniging BAM Gepensioneerden zijn wél geïnformeerd met een vooraankondiging. Zij zullen eind november 2021 van VGZ een voorstel ontvangen.

Zoals gezegd: álle BAM-gepensioneerden en hun gezinsleden kunnen overstappen naar de nieuwe collectiviteit bij VGZ.

Veelgestelde vragen over het zorgcontract >

Webinar BAM Zorgcontract

BAM vindt het belangrijk om over deze verzekering informatie te verstrekken, zodat onze medewerkers en gepensioneerden een goede keuze kunnen maken voor een pakket dat bij hen past. Om die reden heeft Koninklijke BAM Groep een Webinar georganiseerd die u 10 december om 16:30 uur live kunt volgen. Daarna kunt u het webinar terugkijken.