Voorjaarsbijeenkomst “Keukenhof”

Op donderdag 16 mei 2013 wordt de voorjaarsbijeenkomst gehouden in “Keukenhof”, Stationsweg 166a te 2161 AM Lisse.

Inleiding

Op  donderdag 16 mei 2013 wordt de voorjaarsbijeenkomst gehouden in “Keukenhof”, Stationsweg 166a te 2161 AM Lisse.

De Keukenhof wordt door de eigen organisatie “het mooiste lentepark ter wereld” genoemd. Of dat echt zo is zouden wij graag onderzoeken, maar het is wel heel erg mooi met allerlei voorjaarsbloemen en een aantal paviljoens waar wisselende thema’s worden behandeld en bepaalde plantensoorten uitgebreid worden tentoongesteld. Met het slechte voorjaar van dit jaar, hebben we kans dat er zelfs nog planten en bloemen in bloei staan die anders al uitgebloeid zouden zijn. In het Willem Alexander Paviljoen - het centrale punt van Keukenhof - was vorig jaar een schitterende tentoonstelling van lelies ingericht. Wat het thema dit jaar wordt is voor ons nog een verrassing. In dit paviljoen spelen onze binnenactiviteiten zich af. Dit paviljoen wordt de gehele dag afgesloten voor andere bezoekers en het wordt voor ons Koninklijk genieten.

Zoals gebruikelijk voor de voorjaarsbijeenkomst, wordt ’s morgens de Algemene Ledenvergadering (ALV) gehouden. Hiervoor ontvangt u separaat een uitnodiging en worden u de gebruikelijke stukken toegezonden.

Na de lunch is er volop de gelegenheid om het park te bezichtigen.

Na het middagprogramma sluiten we de dag af met een gezamenlijk diner.

Vereniging BAM Gepensioneerden 40 jaar jong!

Op 16 mei 2013 is het precies 40 jaar geleden dat de Vereniging BAM Gepensioneerden werd opgericht zij het onder een andere naam. Het bestuur wil hieraan extra aandacht besteden. Als aandenken aan dit heuglijke feit ontvangen alle leden (en partners van leden) een boekenlegger met aan de ene zijde informatie over de Keukenhof en aan de andere zijde een herinnering aan het 40-jarig jubileum.

Het programma voor deze dag is als volgt:

09.45 uur:                          Aankomst op Keukenhof bij ingang en wandeling naar het Willem Alexander Paviljoen

10.00 uur - 10.30 uur:            Ontvangst in Paviljoen met koffie/thee en gebak

10.30 uur - 12.30 uur:            Algemene Leden Vergadering

12.30 uur - 12.45 uur:            Kleine pauze, buffet wordt ingedekt

12.45 uur - 14.00 uur:            Lunchbuffet

14.00 uur - 17.00 uur:            Bezichtiging Keukenhof op eigen gelegenheid

17.00 uur - 19.00 uur:            Dinerbuffet in het Willem Alexander Paviljoen.

Lunch

De lunch in buffetvorm bestaat uit soep, diverse soorten brood en broodjes, crackers en beleg waaronder de alom geprezen rundvleeskroket. Verder handfruit, koffie, thee en (karne)melk.

Bezichtiging park

Vanaf ca. 14.00 uur kunt u Keukenhof op eigen gelegenheid bezoeken. Het gehele park is goed begaanbaar voor rolstoelen en rollators.

Aperitief en Diner

Voor het aperitief en diner worden drankjes geserveerd uit het Hollandse assortiment: frisdranken, vruchtensappen, water, bier, witte, rode en rosé wijn. Per persoon zijn 3 consumpties in de prijs inbegrepen. Eventuele verdere drankjes zijn voor eigen rekening.

Het dinerbuffet is een Hollands buffet met keuze uit diverse koude- en warme gerechten.

Eigen bijdrage en deelnameformulier

De eigen bijdrage voor dit gehele dagprogramma bedraagt € 37,-- per persoon. Volwassen introducés zijn in beperkte mate toegestaan en betalen € 47,-- per persoon. De  kosten van introducés die om medische reden een deelnemer begeleiden zijn € 37,-- per persoon en kunnen worden vergoed uit het solidariteitsfonds. Op het aanmeldingsformulier kan dit worden aangegeven.

Door volledige invulling en ondertekening van het bijgevoegde aanmeldingsformulier met machtiging, machtigt u de penningmeester het verschuldigde bedrag te incasseren. Het bedrag wordt enkele dagen voor 16 mei 2013 van uw rekening afgeschreven.

U kunt ook alleen de Algemene Ledenvergadering bijwonen. Hieraan zijn met uitzondering van de parkeerkosten, geen verdere kosten verbonden. Uiteraard kunt u dan niet deelnemen aan het verdere dagprogramma.

De inzending van het aanmeldingsformulier is uw inschrijving. U ontvangt geen bevestiging. Het aanmeldingsformulier dient uiterlijk woensdag  1 mei 2013 in ons bezit te zijn.

Dieetwensen

U kunt op het aanmeldingsformulier aangeven of u dieetwensen hebt. Wij geven dit door aan het restaurant. U moet zelf de bediening hierop attenderen.

Routebeschrijving

Ruim voor Lisse  wordt via ANWB borden de route naar de Keukenhof aangegeven. Voor de routebeschrijving kunt u ook kijken op de site www.keukenhof.nl. Op deze site staan ook de mogelijkheden van het openbaar vervoer aangegeven.

Het parkeertarief bedraagt € 6.-- per auto per dag en is voor eigen rekening. Eventueel carpoolen is dus aan te raden.

Onverhoopt afzeggen

Indien u heeft ingeschreven en onverhoopt verhinderd bent om mee te gaan, meldt u dit dan zo spoedig mogelijk aan Louw Veenstra, tel.: 0174  62 06 39 / 06 204 99 223 of e-mail: louwmar@caiway.nl.

Indien de afmelding plaats vindt na 6 mei 2013 zijn wij helaas genoodzaakt het inschrijfgeld te innen gezien de bindende afspraak welke wij met Keukenhof hierover hebben moeten maken.                                  

Op de dag zelf zijn we bereikbaar op de volgende nummers:

Louw Veenstra - 06 204 99 223
Piet Alebregtse - 06 137 05 849
Cock van der Pot - 06 511 03 357

Tot ziens op 16 mei 2013!!

Namens de Activiteitencommissie,

Louw Veenstra, Piet Alebregtse, Cock van der Pot

(Bij absentie Els Oosterlaken-van Tol)

 

Wanneer donderdag 16 mei 2013 - van 09:45 tot 19:00
Waar

De Keukenhof
Stationsweg 166a
2161 AM Lisse

Voor wie

Alle leden.

Meer info De Keukenhof