Bezoek aan de Floriade Expo in Almere

dinsdag 13 september 2022, 10:00 - 18:30

Voor de najaar bijeenkomst gaan we een bezoek brengen aan de Floriade Expo 2022 in Almere om te genieten van de wereldse tuinen, groene kunst, lekker eten, duurzame innovaties en een te gek, groen (BAM) programma.

Het motto van de Floriade luidt “Een geweldige dag vol groen”. Op het ruim 60 hectare grote park valt veel te ontdekken. Van hypermoderne zonnedakpannen tot verbazingwekkende verticale geveltuinen en van de nieuwste snoeitechnieken tot de beste manier om tomaten te kweken. Wandel je eigen route, sluit aan bij een rondleiding of volg één van de routes die Floriade aanbiedt.

Ga heerlijk genieten in alle rust van de natuur op het terrein, bezoek boeiende paviljoens met presentaties en tuinen vanuit landen over de hele wereld. Loop door het inspirerende arboretum, geniet van authentieke muziek.

Maak een luchttoer met de kabelbaan en overzie alles. Kijk voor veel meer informatie op de website: www.floriade.com.

Komt u ook om er een geweldige dag vol (BAM) groen van te maken?

Op dit grote terrein kan veel gewandeld worden, dus trek makkelijke schoenen aan!

Er zijn wel rolstoelen beschikbaar en maar redelijk ter been zijn is aan te bevelen.

Het programma voor deze dag is als volgt:

10.00 - 11:00 uur

Ontvangst met koffie/thee en Floriade-gebak in de Orangerie;

11:00 - 12:30 uur

Rondleidingen (zie aanmeldingsformulier);

12:30 - 13:30 uur Lunch op eigen gelegenheid met gebruik van een voucher;
13:30 - 16:30 uur Vrij rondwandelen, alles bekijken, elkaar ontmoeten, bijpraten;
16:30 - 18:30 uur Aperitief met drankjes (2x) en aansluitend 3-gangen diner in de Orangerie en koffie ter afsluiting van de dag.

De vouchers voor de lunch (€ 15,--) kunnen worden gebruikt in Flora’s Kitchen op het Utopia Island, The Shelter op Green Island en in het restaurant in het Green House in de buurt van de ingang.

Aanmelding en Eigen bijdrage:

De parkhoreca kan maximaal 320 personen ontvangen. Deelname wordt bepaald naar datum van binnenkomst van uw aanmeldingsformulier, uiterlijk op 26 augustus 2022. Dieetwensen kunt u hierop aangeven, wel graag zelf de bediening attenderen. Uw deelname wordt per e-mail bevestigd.

De eigen bijdrage is € 50,-- per persoon, inclusief entree, ontvangst met koffie/thee en gebak, een retourtje met de kabelbaangondel, rondleiding, lunch, 3-gangen diner met twee drankjes en koffie.

Door het volledig invullen van het aanmeldingsformulier, machtigt u de penningmeester het verschuldigde bedrag te innen. Het bedrag wordt na ons bezoek van uw rekening afgeschreven.

Bereiken van het Floriade park, parkeren en Openbaar Vervoer

Met de auto via de A6 word je met borden geleid naar de Floriade Parking die ca. 5 km. voorbij het Floriade terrein richting Lelystad is gelegen. Op de parkeerplaats is de opstapplaats voor de shuttlebussen die je naar en van de ingang van de Floriade brengen. De parkeerkosten bedragen incl. de pendelbussen € 14,50 per auto en is voor eigen rekening. Eventueel samen rijden is dus aan te raden. Reken op ca. 20 minuten wacht- en rijtijd, dus kom op tijd!

Met het Openbaar Vervoer kunt u vanaf treinstation Almere Centrum gebruik maken van een shuttlebus die vertrekt vanaf het busplein bij het station. De kosten bedragen € 5,-- p.p. (retour). Op 10 minuten lopen van het station kunt u ook voor € 4,50 p.p. (retour) met de boot.

Uitrij- en buskaarten zijn verkrijgbaar bij de ingang, de buskaart wordt op de retourrit gecontroleerd.

Hotelaccommodaties zijn Fletcher Hotel in Huizen en Van der Valk Hotel, Bastion Hotel en Ibis Styles Hotel in Almere.

Afzeggen

Indien u na aanmelding onverhoopt verhinderd bent, meld dit voor 31 augustus 2022. Na deze datum zijn wij genoodzaakt het bedrag deels te innen gezien de afspraken die wij hebben gemaakt. 

Bezoek vooral de website www.floriade.com voor veel meer interessante informatie en beelden. Wij rekenen op uw aanwezigheid en op een leuke dag samen, hopelijk met fraai zonnig weer. 

Met vriendelijke groet,
namens de organisatoren van de Activiteitencommissie

Wim Beukers, mob. 06 142 12 429 / e-mail: wimbeukers70@gmail.com 
Cor Cornelisse, mob. 06 832 01 020 / e-mail: cornelisse@live.nl